diumenge, 13 de novembre del 2011

Obama, únic rival d'Obama


Cap candidat republicà a la Casa Blanca sembla que destaqui el suficient com per poder acabar amb un Obama en hores baixes

Barack Obama, el President número 44 dels Estats Units, no travessa el seu millor moment. Una recent enquesta realitzada pel New York Times revela que 9 de cada 10 americans no està conforme amb la gestió del govern. La popularitat d’Obama ha baixat fins el 40%. No obstant això, es presenta a la reelecció conscient que no està passant pel seu millor moment i que no ha aconseguit materialitzar la il·lusió creada pel seu “Yes we can”.

La campanya electoral de les presidencials del 2012 no ha fet més que començar -  de fet va començar a l’abril (i aquí ens queixem que dura massa!) – i els republicans estan atrapats en unes primàries interminables, de les quals, encara no està massa clar si sortirà un candidat suficientment fort com per tombar Obama. A l’últim debat televisat van participar 7 candidats. Però la veritable lluita es troba entre tres: MittRomneyHerman Cain i Rick Perry.

Aquest últim ha estat el focus d’atenció al llarg de tota la setmana després d’haver posat la pota fins el fons. L’actual governador de Texas estava exposant quins departaments governamentals eliminaria si fos president quan, al arribar al tercer, és va quedar en blanc. El lapsus va durar 45 lamentables segons. I no content amb això, Perry va acudir al late show de Letterman (un dels més populars del país) disposa’t a seguir amb la broma i riure-se’n d’ell mateix.

Rick Perry i el seu desastrós lapsus.


Les 10 excuses de Rick Perry (no és cap imitador).


L’altre candidat que està patint una davallada en les enquestes és Herman Cain. I això després del seu imprevisible ascens el passat mes d’octubre. Cain és un multimilionari empresari, sense cap experiència política. Amb un proposta senzilla basada en reduir al 9% diferents impostos i amb un toc d’humilitat i sentit de l’humor, es va fer lloc fins arribar a disputar-li el lloc a Romney, el candidat més ferm fins el moment. Però una acusació d’abús sexual per part d’una ex-empleada seva l’està fent molt de mal a la seva imatge, tot i que ell argumenta que darrere d’aquesta acusació s’hi amaga Perry.


Herman Cain és el president d'una cadena de menjar ràpid.
Font: lifenews.com
Darrere del foc creuat entre Perry i Cain es troba Mitt Romney, exgovernador de Massachusetts  i, com he dit, el que té més números de ser el rival d’Obama. Romney, però, també té coixeja per una banda. Després d’haver estat candidat en diferents ocasions i per diferents càrrecs, s’ha guanyat fama d’oportunista. Per exemple, quan es va presentar per governar Massachusetts (un Estat tradicionalment demòcrata) es va decantar a favor de l’avortament i ara que es perfila com a candidat republicà a la Casa Blanca, s’hi mostra en contra. Però tot sigui per aconseguir el favor del votant republicà. Ja que és això el que li està fallant. Romney, tot i encapçalar les enquestes, no aconsegueix apassionar als votants, cosa que el perjudicarà quan arribi el moment de la veritat front les urnes.


Mitt Romney (esquerra) segueix per davant de
 Rick Perry (dreta) en les enquestes.
Font: lavanguardia.es
La que sí comptava amb el fervor de les masses, especialment dels ultra-conservadors del TeaParty, era Sarah Palin. L’exgovernadora d’Alaska va renunciar aquest estiu a la carrera presidencial, va decidir esperar un poc més a donar el pas. Però l’estil de Palin – una dona que confia Àfrica amb un país - ha calat en la política americana. El baix nivell, tant intel·lectual com carismàtic, dels actuals candidats republicans, com assenyalen els experts, ho demostra. Si la tendència “palinitzadora” segueix, Bush semblarà tot un Kennedy o un Reagan al costat d’aquests.
  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada