diumenge, 24 d’octubre del 2010

La facultat de comunicació de la UAB acull l'assemblea EBU Training 2010


Sota el lema How do Public Media Service compete? l'assemblea EBU Training 2010 reunida a la Facultat de Comunicació de la UAB va centrar-se en la formació de  com a garantia d'uns bons continguts televisius a més d'exposar els reptes que han de superar els mitjans de comunicació públics en un mercat cada cop més competitiu i diversificat. 

Els representants d'algunes televisions públiques i grups de radiodifusió europeus es van reunir a l'assamblea organitzada per l'EBU Training (European Broadcasting Union) - UER Formació (Unión Europea de Radiodifusió) en català-, el Gabinet de Comunicació i Educació de la UAB  i l'Instituto RTVE  durant els dies 20 i 21 d'octubre. Al llarg d'aquestes dues jornades es van celebrar debats, tallers i conferències on es van tractar diversos temes claus en el futur de les televisions. L'assemblea va ser seguida per gairebé 30 alumnes de periodisme que van haver de parar més atenció que una classe normal ja que els actes es feien en anglès i francès. 

Durant la presentació de l'assemblea, el degà de la Facultat de Comunicació, Josep Maria Català, va dir que l'ètica havia de substituir a l'objectivitat i que havíem d'apostar per una comunicació ecològica. Dos dels temes clau de l'Assemblea es van tractar el dijous. Un d'ells era sobre les xarxes socials i la manera en què els espectadors interactuen amb els mitjans audiovisuals. Alex Gubbay (BBC) va dir que les xarxes socials estan canviant la manera en què ens relacionem amb la audiència i va donar a conèixer els mecanismes que usa la televisió britànica  per promoure la participació dels espectadors. L'altre tema important del dia va ser el fet de l'arribada de noves tecnologies com el 3D i l'alta definició. Pere Vila de RTVE va celebrar que Espanya tingués televisió totalment digitalitzada i va assenyalar que encara era massa prompte per emetre programes en 3D. 
Rune   Haug  (dreta),  de  la   televisió   noruega,   i  Donald-Ian 
Brown (esquerra), de la BBC Scotland i moderador dels debats,
durant la xarrada sobre els esports en els mitjans públics. 

El divendres, segon i últim dia d'aquesta reunió, va ser debatut el tema de la formació de professionals i de l'orientació que han de rebre dins de les possibilitats que presenten les noves tecnologies. El professor Pérez Tornero va apostar per una col·laboració més estreta entre els mitjans de comunicació i les universitats, mentre que Miguel Angel Martin, coordinador del Instituto RTVE, va dir que la millor manera de formar era per mitjà de la pràctica i va posar de relleu el paper que va jugar la formació durant la transició a les tecnologies digitals.

A més, i com a prova de la importància que tindrá la participació en directe del públic en televisió, l'assemblea es podia seguir en directe a través d'aquesta pàgina i podia ser comentada al mateix temps. Julien Schiess, expert en social media de l'UER, va ser el responsable de retransmetre el que anava succeint i de contestar les preguntes que la gent feia al web.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada