dijous, 4 de novembre del 2010

Lluís Pastor: “El nostre missatge ha d’arribar tal i com l’hem pensat”

El professor de comunciació de la UOC dona una conferència als alumnes de periodisme de l'Autònma sobre com transmetre efectivament els nostres missatges

Daniel Sainz de Aja Valls, Bellaterra. Els alumnes de primer de periodisme de la UAB van gaudir ahir de les paraules de Lluís Pastor, escriptor i degà de la facultat de ciències de la comunicació de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). La conferència duia per títol “Escriptura sexy: claus conscients i inconscients per persuadir”. El professor va presentar tot un seguit d’estratègies i experiments que demostraven la importància del nostre subconscient a l’hora de consumir missatges.

Deia el professor de la UOC  que “l’estil és el nostre públic” i que “els nostres missatges no poden ser llançats sense saber a on i a qui arriben”. Per aquesta raó és important controlar el què diem i com ho diem per tal d’aconseguir els nostre objectiu. Una d’aquestes tècniques és ordenar bé les idees: “Bones idees, ben organitzades”.

L’altre tècnica clau es saber controlar l’inconscient. En dues dècimes de segon el cervell reacciona davant de cada imatge. Així, per mitjà dels estereotips, l’empatia, la distribució de la imatge o el color podem transmetre allò que volem. Pastor va posar per exemple el tractament mediàtic de la crisi econòmica que en molts mitjans van utilitzar metàfores com “Tempesta a les borses” perquè els desastres naturals no tenen culpables. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada