dimecres, 24 de novembre del 2010

Albert Rivera s’escapa per la porta del darrere

Un grup d’estudiants independentistes l’esperaven amb pancartes a l’exterior del cinema de la UAB on donava un míting

Albert Rivera (dreta) i Francesc de Carreras
(centre).
Dani Sainz de Aja Valls, Bellaterra. Aquest dilluns va venir a la Universitat Autònoma el cap de llista per Ciutadans Albert Rivera a donar una conferència sobre les seves propostes electorals en la petita sala d’actes del cinema de l’ETC (edifici d’estudiants). Mentrestant, un grup d’uns trenta estudiants independentistes l’esperaven fora cantant “fora feixistes de la universitat” i amb cartells que reclamaven l’ensenyament universitari totalment en català. Quan l’acte va acabar, Rivera va haver de sortir escoltat per una porta que duia directament al pàrquing sense haver de sortir per la porta principal. La multitud formada pels periodistes i pels membres del seu partit van impedir que els que eren fora el veiessin. 

Durant la xerrada, a la que també va participar el catedràtic en Dret Constitucional de la UAB i militant de C's (és el 85 de la llista per Barcelona) Francsec de Carreras, el tema estrella fou la llengua. Rivera va defensar el bilingüisme i va dir que el català no s’havia d’impulsar “amb sancions”, referint-se a la llei del cinema i a les multes als comerços que retolen en castellà. També va proposar que als col·legis públics es parlin les dues llengües per igual: “un 40% en català, un 40% en castellà i un 20% en anglès”. Quan va acabar va respondre a totes les preguntes que els estudiants – de periodisme i ciències polítiques – li formulaven. Les qüestions tornaven a centrar-se en la llengua i també en el debat de l'identitat nacional, la qual Rivera va reslodre per posicionar-se com "espanyol, però també català".  

2 comentaris:

  1. Què trist que un militant d'aquesta desgràcia de partit sigui professor de Dret a una Universitat pública, catalana i amb un renom com la nostra!!!! Albert Rivera i tota la gent d'aquesta calanya em fan veritable fàstic.

    ResponElimina
  2. Hola Dani, molt bé el blog, els links, i molt bé també haver aprofitat el Notecalles.

    ResponElimina