dimarts, 23 de novembre del 2010

El millor fotoperiodisme del món arriba al Raval

El CCCB acull l’exposició World Press Photo que mostra les millors fotografies periodístiques del 2009
Un soldat nord-americà mutilat abraça a la seva mare

Dani Sainz de Aja Valls, Bellaterra. Un mutilat de guerra nord-americà, les runes d’un edifici a Gaza, una manifestació a Iran o un cotxe atropellant el públic assistent a la desfilada del Dia de la Reina a Holanda. Aquestes són quatre de les 170 fotografies que s’exposen al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona fins el 8 de desembre. Sota el nom el World Press Photo 2009 i organitzat per la fundació Photographic Social Vision, la galeria mostra els millors treballs fotoperiodístics del darrer any entre més de 100.000 instantànies presentades de gairebé 6.000 fotògrafs.

Entre tantes candidates, la guanyadora ha estat una de Pietro Masturzo, un freelance (periodista sense diari o agènxcia) que ha aconseguit superar als millors fotògrafs de Reuters o World Press. La seva imatge ens situa en els terrats de Teheran durant la onada de protestes contra Ahmadineyad. Masturzo va captar el moment en què tres dones pujaven en un d’aquests terrats i una d’elles pronunciava a viva veu i per a tots els veïns la seva disconformitat.

La fotografia guanyadora de la mostra. Font: www.cccb.org
Altres fotografies mostren la crua realitat de la guerra  d’Afganistan, els atacs amb fòsfor blanc sobre la població palestina i altres escenaris clau de la geopolítica actual. Però no tot són conflictes i violència. La mostra ofereix 10 categories diferents de fotoreportatge: actualitat, personatges importants, natura, esports i vida quotidiana entre d’altres.

Els visitants també tenen a la seva disposició tres ordinadors Apple on poder visualitzar tot el contingut de la mostra. A més d’altres fotografies que no s’ha pogut exposar, es poden trobar vídeos amb els comentaris dels autors de les imatges. 


Els visitants observen les fotos d'un atac amb fosfòr blanc
sobre el poble palestí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada