El portaveu de Gent de la Penya explica que el primer pas de la nova plataforma és mobilitzar als aficionats del Joventut
L’acte de presentació de Gent de la Penya va ser un èxit. No per la gent que va aplegar, sinó perquè es va demostrar que la penya està viva. Entre el públic hi havia la voluntat de mirar què es pot fer per ajudar al club i per sortir endavant. Aquest és l’objectiu de Gent de la Penya, segons explica el seu portaveu David Jané.
En què creieu que ha fallat la gestió de la entitat?
David Jané (esquerra) i Marc Farrarons (dreta), els portaveus de Gent de la Penya durant la presentació de la plataforma. Font: gent de la penya |
No és el nostre objectiu posar el dit a la ferida, però el fet que la SAE estigui en concurs de creditors ja diu que alguna cosa ha fallat. Des del primer moment hem tingut molt clar que el model actual està caducat i hem posat tots els esforços en mirar en positiu, en mirar què es pot fer. Pensem que qualsevol cosa que es pugui fer passa per tenir el recolzament de la massa social.
És a dir, ara no proposeu solucions, només voleu mobilitzar...
Les solucions vindran en una segona fase, ara, tot i que som accionistes, estem fora. Evidentment sí hem treballat en propostes i models alternatius, però cal ser molt respectuosos amb la situació per la que està passant el club. Ara no és el moment de proposar, això seria si poguéssim fer oposició, però és una cosa que tenim molt clar que no volem. La penya, actualment, no és prou forta per suportar un grup d’oposició.
Aquesta primera etapa s’allargaria fins que duri la situació concursal?
Exacte. Mentre estigui en aquest procés respectem la situació. L’objectiu en aquesta primera etapa és mobilitzar i escoltar a la gent de la penya. Prenem el compromís de catalitzar tota la opinió que ens pugui arribar dels socis i simpatitzants. Seguirem treballant per si arriba la situació en que puguem donar un pas endavant, tinguem el màxim suport de la gent de Badalona i de la penya.
Quin paper jugaríeu en aquesta segona etapa?
Si les circumstàncies ho permeten i el club està en una situació estable, serem valents i estarem disposats a fer el pas endavant. El que volem és que això no ens agafi per sorpresa i quan més haguem pogut treballar abans, més fàcil serà donar aquest pas.
Perquè creieu que s’han perdut els valors tradicionals del club?
Crec s’ha d’analitzar l’ACB en general, no només la penya. Als darrers anys s’ha estirat més el braç que la màniga. Per poder competir la penya ha hagut de fer un esforç extra amb pressupostos que potser no podia admetre. El resultat ha estat el que ha estat, ens hem vist arrossegats per una dinàmica de gastar més del que s’estava generant.
Ara sembla que això ha de canviar: la mateixa ACB s’està replantejant la competició i diversos clubs es troben en situació concursal. Aquí és on pensem que la penya té un valor competitiu especial. Podem competir amb un pressupost més baix que altres equips perquè part del primer equip són jugadors de casa.
També dieu que el soci ha de tornar a sentir el club com seu. En quin moment va deixar de sentir-lo?
Possiblement en el pas del Ausiàs March al Palau Olímpic. Els primer anys van ser molt bons esportivament, però d’alguna manera la sensació que nosaltres tenim, i que ens ha transmès molta gent amb la que hem parlat, és que el club ha anat donant l’esquena a la ciutat. Que no hi ha aquesta relació que sempre ha tingut la penya amb la gent de Badalona. Pensem que aquí hi ha molt camí per millorar i molta feina per fer.
Entrevista publicada a Línia Badalona del 7 d'abril
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada