diumenge, 10 d’abril del 2011

Reportatge: L'art d'inaugurar (2a part)

LES "TISORADES" DE LA COMUNITAT MADRILENYA

Durant el seus primers 100 dies, el govern d'Artur Mas s'ha caracteritzat per les retallades en sanitat, educació i en l'administració pública. De la mateixa manera que li està passant a Zapatero, el govern de Mas és el de l'estisorada i el de ZP, el del tijeretazo. A l'alegre Comunitat de Madrid, les úniques tisores que coneix la seva presidenta, Esperanza Aguirre, són les de tallar cintes durant inauguracions d'obres públiques. 

L'única vegada què es pot veure a Esperanza Aguirre
agafant el Metro: quan l'ha d'inaugurar.
Font: El Mundo
La reforma de la Llei Electoral va posar com a data límit per fer inauguracions el 29 de març. No cal dir que els dies anteriors foren els més intensos per als polítics en quant a tallar cintes i descobrir plaques. Pel llarg i ample de la geografia espanyola, alcaldes, regidors, consellers i presidents de comunitats van apurar fins l'últim dia, inaugurant, en molts casos, obres inacabades. La palma se l'emporten Francisco Camps i Esperanza Aguirre. L'administració valenciana va organitzar 113 inauguracions en 8 dies, com assegura El Mundo. Entre els quals el president Camps ha participat en més de 20 actes:  2 aeroports, 1 teatre, 2 aeròdroms, 1 plaça de bous, 4 centres de salut...

Tot i que és difícil superar els registres del PP valencià, el de Madrid el segueix en paral·lel. Aquests últims, però, són protagonistes d'una gesta insuperable. Al llarg del dilluns 28 de març - últim dia del període legal d'inauguracions - es van dividir tots els càrrecs públics del Partit Popular madrileny per tallar cintes i posar primeres pedres pel llarg i ample de la comunitat.

Gallardón ha inaugurat aquesta passarel·la
 del nou parc Madrid Rio. El problema és que per
 sota encara passen les excavadores...
Font: 20 minutos.
Mig govern autonòmic va participar en la intensa jornada: el Conseller de Sanitat, Javier Fernández Lasquetty, visitava els nous centres de salut de Galapagar (entrarà en funcionament a l'estiu, com no)  i Zarzalejo; Ignacio González, vicepresident del govern i Conseller de Cultura i Esport, va inaugurar el Palau de l'arquebisbat d'Alacalá de Henares; el Conseller d'Economia, Antonio Beteta posava la primera pedra d'un parc industrial a Fuenlabrada; la Consellera d'Educació, Lucía Figar, també col·locava la primera pedra d'un col·legi d'Arganda del Rey; l'últim conseller en participar en la històrica jornada, el Conseller de Presidència Francisco Granados, va haver d'inaugurar un parc de bombers a Valdemoro sota les protestes del bombers que li recriminaven que l'equipament "no estava dotat per funcionar".

En l'àmbit municipal, les inauguracions van anar a càrrec de l'alcalde d'Alcobendas, Ignacio García Vinuesa, estrenant la rotonda dedicada a Joan Antoni Samaranch i també a càrrec d'alguns memebres de l'Ajuntament de Madrid, amb un mercat i un centre sanitari.

Finalment, Gallardón i Espe remataven la jornada inaugurant l'estació de metro de Mirasierra, recordant que en els 16 anys que el PP ha estat al capdavant del govern autonòmic s'havien construït 200 km de de metro mentre que el PSOE només 120 km entre els anys 83 i 95. Era el puntet electoralista de l'acte.

Qui li diria a Esperanza que inaugurar les reformes d'un
hospital fos una feina tan perillosa!
 Font: El País
Al menys, aquesta obra sí estava acabada. Perquè en els dies posteriors a la data límit, tots dos van inaugurar equipaments a mig acabar. Com el parc Madrid Rio, a la riba del Manzanares, que Gallardón va haver de presentar per parts (5 visites en 15 dies) a mesura que les anaven "enllestint", ja que la finalització de les obres està prevista pel 15 d'abril. O també, com les reformes de l'ala nord de l'Hospital Clínico San Carlos - on Esperanza Aguirre fou operada -, que la presidenta va inaugurar a "mitges" i entre crits. A "mitges" perquè no va visitar les reformes al complet, es va deixar, curiosament, aquelles plantes que encara seguien en obres. I entre crits perquè uns 40 treballadors de l'hospital van escridassar-la i van manifestar-se, tot i els esforços de la seguretat de l'hospital per evitar-ho, a favor de la sanitat pública.



2 comentaris:

  1. ek, t'agraden els widgets que li he fotut? mira a baix de tot

    ResponElimina
  2. Daniel, recordes què vam parlar de que escrigueses al nou bloc: el pont de l'informació, puc contar en tu? sí és que si, enviam un correu a david.bll@hotmail.com,

    Gràcies

    ResponElimina